Följ oss and sociala medier:

BOKA TID

  1. pl
  2. sv

Mikro nålar och RF Radio frekvens

Fractionell Micro-Needle behandling utför hudföryngring genom att nogrant kontrollerad RF energi skickas direkt ner till ett specifikt djup i dermis med minimalt invasiva mikro nålar.

En sådan perfekt kombination av micro needles plus RF energi minskar behandlingstiden och återhämtningen avsevärt i jämförelse med fractional laser behandlingar.

Passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om.

Behandlingen stimulerar tillväxt av nytt kollagen och elastin, vilket ger huden ett jämnare och yngre utseende.

Microneedling är en form av kollagenbildande behandling, avsedd för att stimulera till ökad kollagenproduktion i huden och därmed få en jämnare hudstruktur.

Behandlingen utförs med hjälp av HUD REFRAX som har små och tunna nålar. Dessa nålar penetrerar hudens övre lager till ett djup av max 2mm (terapeut väljer nållängd).

Processen har två stora fördelar. Det stimulerar effektivt till ökad kollagen nybildning och att man genom nålkanalerna som bildas kan få en ökad och effektiv penetration av hudvårdsprodukter genom hudens övre lager (epidermis).

Microneedling orsakar ett minimalt trauma för huden och kanalerna som bildats sluts efter en kort stund.

 

1-3 behandlingar med 4-5 veckors mellanrum. Men det varierar från person till person hur länge man ska vänta mellan behandlingarna. Anledningen till att man väntar mellan behandlingarna är att man vill att huden skall tillgodogöra sig behandlingen innan man gör ytterligare en behandling.

Det kan även behövas fler omgångar om kundens problem är större.

 

Resultaten varierar för varje enskild individ. Faktorer som har effekt på huden och dess åldrande är till exempel hudtyp, ålder, levnadssätt, stressnivå, alkohol, solning, ämnesomsättning, hormoner, etniskt ursprung och medicinering. Resultat ses ofta redan efter en behandling.

Efter 2-6 veckor börjar man att se resultat på linjer, rynkor, ärr och bristningar, då nybildningen av kollagen och elastin kommit igång. Man upplever då att vävnaden är mjukare och att man fått en utjämnande effekt på hudstrukturen. Denna process fortsätter under en längre tid.

De bäst synliga resultaten får man på rynkor runt ögon och mun, panna, käklinje, hals och dekolletage där hudens åldrande ofta börjar. 

Effekten kvarstår under lång period och ger även en gradvis förbättring med lång hållbarhet.

Kollagen- och elastin nybildningen är en relativt långsam process, men när denna väl kommit igång har man en ökad produktion under en längre tid och därmed får man successivt ett förbättrat resultat även efter behandlingskurens slut.Man kan aldrig helt ta bort en rynka, ett ärr eller en bristning. Skadan finns i vävnaden och det man kan åstadkomma är en förbättring av vävnadsstrukturen så att problemet blir mindre framträdande. När det gäller linjer och rynkor så åldras huden kontinuerligt och därmed kan man emellanåt behöva upprepa behandlingen för att få igång kollagen- och elastin nybildningen på nytt. Vi rekommenderar en ny behandlingskur efter ca 12 månader.

 

 

INDIKATIONER FÖR BEHANDLING

  • Linjer
  • Rynkor
  • Slapp Hud
  • Ärr/Akneärr 
  • Ytliga blodkärl 
  • Pigmentfläckar
  • Överdriven svettning

 

 

MAN FÅR INTE GÖRA BEHANDLINGEN OM MAN

• Har allergi
• Är gravid, eller ammar
• Har diabetes
• Har inflammation i huden, herpes
• Har hud som dåligt tolererar injektioner
• Har cancersjukdom