Följ oss and sociala medier:

BOKA TID

  1. pl
  2. sv

Tatueringsborttagning i Stockholm

Processen med tatueringsborttagning innebär att man helt enkelt avlägsnar den naturliga blekningen av bläck.

Vad som skulle ta hundratals år att blekna tar bara en handfull snabba laserbehandlinga. 

 

Pico Laser

När man tar bort tatueringar laser  skjuts det iväg korta laserpulser som träffar tatueringspigmentet. De korta laserpulserna skapar då något som kallas för fotoakustisk tryckvåg och med rätt våglängd på laserljuset i kombination med tryckvågen sprängs de mikroskopiska tatueringspigmenten till mindre delar. De bryts sedan ner av hudens makrofager (ätarceller – en typ av vita blodkroppar). Det nedbrutna pigmentet forslas sedan bort av kroppens lymfsystem.

Schemat

Detta är en långsam process för kroppen som pågår under cirka 4-6 veckor efter behandlingstillfället, därför upprepas behandlingen med 4–6 veckors mellanrum tills tatueringen bleknat bort.

Direkt under behandling blir det en rodnad på huden, men det brukar avta inom några dagar. En del får skorpbildning och små blåsor på tatueringen under den första veckan, men det är som regel väldigt lite och försvinner efter ungefär två veckor. Här måste man dock komma ihåg att inte pilla sönder och ta bort skorpor och blåsor på grund av infektionsrisken, och eventuell ärrbildning. I en del fall blir det inga skorpor eller blåsor, men det betyder inte att behandlingen tagit sämre.
 

Resultatet

 

I de flesta fall försvinner tatueringen helt, och huden ser precis ut som innan du tatuerade dig. Hos ett fåtal kan det däremot finnas svaga skuggor/rester av pigment kvar efter behandlingen. Tyvärr kan man inte svara exakt på hur din tatuering kommer att se ut efter behandlingarna och hur många behandlingar som kommer att krävas eftersom alla människor är olika och således reagerar olika på laserbehandlingen.

På samma sätt är också alla tatueringar olika beroende på vem som har tatuerat dig, vilken färg dem har använt och vilket fabrikat den färgen hade.

Rent allmänt så kan man dock säga att det blir bäst resultat på äldre tatueringar som är svarta och/eller har mycket mörka pigment.

Medicinsk Q-switchad YAG laser.  

 

INDIKATIONER FÖR BEHANDLING

  • Oönskad tatuering
  • Pigmentation
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inför en tatueringsborttagning med laser

  • Sola inte 2-4 veckor innan behandlingen.
  • Använd inte brun-utan-sol på minst 2 veckor innan behandlingen.
  • Undvik smink, feta krämer eller olja på området som ska behandlas 24 timmar innan
  • Applicera rikligt med bedövningssalva på området som ska behandlas minst 2 timmar, gärna 3 timmar innan och täck med plast.